Leke Tedavisi

 

HİPERPİGMANTASYON ( LEKE ) BAKIMI

Ciltteki leke problemi günümüzde oldukça sık görülmektedir. Bu lekeler deriye rengini veren pigment adı altındaki partiküllerin bölgesel birikimidir. Ciltte güneş ışınlarına maruz kalınması sonucu ortaya çıkan lekeler, artık lazerle lekelerin tedavi edilmesi mümkün.

Lazerle leke tedavisinde lekelerin tedavisine başlamadan önce kalıcı ve etkili sonuçların alınması için özel bir inceleme ile lekenin derinliği saptanmalı, kişinin cilt yapısı da göz önünde bulundurularak tedavi süreci planlanmalıdır. Çiller ve kahverengi yaşlılık lekeleri genel olarak başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Fakat lazerle leke tedavisinin başarısını belirleyenler den biri de lekelerin yüzeysel mi yoksa derin mi olduğuyla alakalıdır. Yüzeysel olan lekelerin tedavisi daha kolaydır. Ancak cildin alt katmanında bulunan derin lekeler tedaviye dirençli olabilmektedir.

Doğumsal lekelerde, gebelik lekelerinde, çillerde, akne lekelerinde, Güneş lekelerinde, yaşlanmaya bağlı lekelerde lazerle leke tedavisi kalıcı ve etkili sonuçlar vermektedir. Lazerle leke tedavisinin önemli bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası güneşe maruz kalınması halinde tedavi edilen lekelerin yeniden tekrarlama olasılığı çok yüksektir. Tedavinin etkisi tamamen kayboluncaya ve cildinizin rengi normale dönene kadar işlem gören bölge güneşten muhakkak titizlikle korunmalıdır. Bu nedenle yüksek faktörlü güneş koruyucu krem veya losyonlardan hasta mutlaka kullanmalıdır.

Lazerle leke tedavisi çok ağrılı bir yöntem değildir. Uygulanacak tedavi yöntemi ile kişinin seans sayısı ve seans aralıkları etkili bir tedavi için uzmanlar tarafından kişiye özel programlanır. Lazerle leke tedavisi uygulamasından sonra ciltte ilk 1 saat sıcak hissi olur ve hassa ciltlerde ilk 24 saat kızarıklık kalır. Bu durum geçicidir ve aynı zamanda uygulamadan sonra cildinizde canlılık ve yenilenme meydana gelmektedir.

Sonuç olarak günümüzde en başarılı, en etkili ve en yaygın leke tedavisi, lazerle yapılan leke tedavisi yöntemidir.